تاریخچه گنبد طلای حرم علی‌ابن‌موسی الرضا(ع)

جدیدترین اخبار لوازم خانگی ایران و جهان را در این وبلاگ جستجو نمایید

تاریخچه گنبد طلای حرم علی‌ابن‌موسی الرضا(ع)

۳,۷۰۵ بازديد

تاریخچه گنبد طلای حرم علی‌ابن‌موسی الرضا(ع) https://d77.ir/تاریخچه-گنبد-طلای-حرم-علی‌ابن‌موسی-ا/ دنیای 77 Tue, 22 Jun 2021 00:17:12 0000 عمومی https://d77.ir/تاریخچه-گنبد-طلای-حرم-علی‌ابن‌موسی-ا/ شاخص ترین نماد و نماد خارجی حرم مطهر امام رضا (ع) گنبد طلایی است که همسایگان و مسافرانی که آن بنای باشکوه را می بینند از آن استقبال می کنند و به امام هشتم سلام می کنند. به گزارش دنیای 77 ، یادداشتی در اخبار آنلاین به گفته هادی انصاری: “طبق كتابهای تاریخی ، اولین …

شاخص ترین نماد و نماد خارجی حرم مطهر امام رضا (ع) گنبد طلایی است که همسایگان و مسافرانی که آن بنای باشکوه را می بینند از آن استقبال می کنند و به امام هشتم سلام می کنند.

به گزارش دنیای 77 ، یادداشتی در اخبار آنلاین به گفته هادی انصاری: “طبق كتابهای تاریخی ، اولین گنبد بالای حرم مطهر امام رضا (ع) توسط سلطان سنجر سلجوقی (551-511 ه. ق) و وزیرش شرف الدین كمی ساخته شد. در آن زمان ، گنبد با کاشی تزئین شده است. یعنی اکنون از داخل حرم قابل مشاهده است و سطح مقعر و مقرنس آن قابل مشاهده است ، بنابراین سقف داخل حرم حدود هشت قرن قدمت دارد.

پس از جمع آوری کاشی در زمان شاه طهماسابا صفوی ، گنبدی با کاشی های طلا در بالای گنبد سابق ساخته شد. همین گنبد امروزه به سمت خارج دیده می شود. در جریان قیام ازبکستان ، آجرهای طلایی گنبد غارت شد.

هنگامی که شاه عباس صفوی در سال 1009 هجری قمری پایتخت را در پای مشهد ترک کرد ، مدتی در مشهد ماند و دستور داد که گنبد مقدس را با آجرهای مسی و آبکاری از نو ساخته و توسط کمال الدین محمود یزدی ویرایش شود. طبق کتیبه های موجود بر روی گنبد ، کار در سال 1010 هجری قمری آغاز و در سال 1116 هجری قمری پایان یافت. متن کتیبه پوپولیستی که توسط خوشنویس مشهور ایرانی علیرضا عباسی نوشته شده و با طلا روی زمینه فیروزه ای خط سوم قلم زده شده است ، به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم. از سلطاني اصفهان در مسير ورود به اين حرم مطهر و ديدن اين گنبد از پاك ترين ملك سنن A و Dashmi و روزه گرفتن با كمك وسايل نقليه با مضمون اصلي در سنت A و Dashmi.

بنابراین ، گنبدی که اکنون دیده می شود همان بنایی است که قدمت آن حدود چهارصد سال است.

گنبد مقدس پس از زلزله در سال 1064 هجری قمری و در زمان شاه سلیمان صفوی آسیب دید و چندین آجر طلای آن برداشته شد. او دستور داد تا گنبد را دوباره بسازند و کتیبه ای را برای بیان داستان اضافه کرد. این کتیبه اکنون به صورت چهار خار در اطراف گنبد مقدس دیده می شود. متن کتیبه به شرح زیر است:

خداوند متعال که آسمان را با موکب ستارگان آراسته و الکاباب به درب الداراری صعود می کند ، پاداش سلطان صالح ترین و خاکان آل است. اخرم ، بزرگترین اشراف ، پادشاه جهان ، متدین و نجیب ، با شکوه و بزرگ مرد ابن السلطان شاه سلیمان الصفوی المصبی بهادرخان این گنبد تاج و تخت را تزئین و زینت داد و اگر او از آن دور شد و سقط جنین دخترش متوقف شد وقتی که او بر روی پیشانی او در زیر دست او افتاد ، اما در همان سال تجدید شد.

این متن زیبا و ادبی توسط مرحوم A. حسین خوانساری (میلادی) استاد برجسته ، حقوقدان و نویسنده برجسته صفویه که در زمان خود قدرت زیادی در تألیف متون ادبی داشت ، نگاشته شده است.

در سال 1974 ، آجرهای طلای گنبد که با گذشت زمان وضوح و درخشندگی خود را از دست دادند ، در زمان سلطنت آستانه سلطنتی عبدالجیم ولیان از جای خود برداشته شدند و دوباره آجرها با آب طلا برداشته شد روش آبکاری: 2 میکرون درست کنید ضخیم تر (لازم به ذکر است که هر میلی متر حاوی یک هزار میکرون است) و در جای خود نصب شده است. ولیان دستور داد که هر آجر برداشته شده باید شماره گذاری شود تا پس از انجام لایه لایه سازی طلا و ترمیم آجر ، در جای اصلی خود قرار گیرد. کار مرحوم ابراهیم جرگرباشی ، رئیس کارگاه صنف سازی در گنبد مطهر امیرالمومنین در نجف اشرف که به دستور نادرشاه افشار در سال 9 هجری به پایان رسید ، با تمام آجرها انجام شد. راه اندازی.

قابل ذکر است که گنبد مطهر امام رضا (ع) حدود 2 متر مربع مساحت دارد که از دو قسمت تنه و گنبد تشکیل شده است. این گنبد با 13000 و صد آجر طلا تزئین و تزئین شده است.

ابعاد گنبد به شرح زیر است:

ارتفاع از کف حرم تا سقف گنبد داخلی 8/18 متر است

31/20 متر از کف حرم تا بالای گنبد طلای بیرونی

ارتفاع از اولین طلا تا بالای گنبد 40/16 متر است

ارتفاع یقه گنبد 50/3 متر است

محیط بیرون 10/42 متر

انتهای پیام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.