آنچه «بانوی آهنین» پس از جنگ ۷۴ روزه گفت https://evarah.ir/2020/12/آنچه-بانوی-آهنین-پس-از-جنگ-۷۴-روزه-گفت/ ایواره Mon, 21 Dec 2020 04:48:26 0000 عمومی https://evarah.ir/2020/12/آنچه-بانوی-آهنین-پس-از-جنگ-۷۴-روزه-گفت/
شاید شما ، اگر می خواهید یک زن قدرتمند و قاطع را ستایش کنید ، او را “بانوی آهنین” بنامید ، اما شاید ندانید که این ویژگی ابتدا به یک بانوی سیاسی نسبت داده می شود که توازن مردسالاری را در قدرت برهم می زند و در زمانی که مردان حرف اول و آخر را …
منبع: خبرگذاری ایواره
آنچه «بانوی آهنین» پس از جنگ ۷۴ روزه گفت
شاید شما ، اگر می خواهید یک زن قدرتمند و قاطع را ستایش کنید ، او را “بانوی آهنین” بنامید ، اما شاید ندانید که این ویژگی ابتدا به یک بانوی سیاسی نسبت داده می شود که توازن مردسالاری را در قدرت برهم می زند و در زمانی که مردان حرف اول و آخر را در سیاست زد ، علی رغم همه تشویق ها و اضطراب ها ، چنان درخشید که نام او به یک م becameثbleل تبدیل شد.
مارگارت هیلدا تاچر سیاستمداری است که اولین تجربه را در تاریخ انگلیس تجربه کرد. وی که عضوی از مجلس عوام بود ، در سال 1970 به عنوان وزیر آموزش و پرورش در دولت محافظه کار منصوب شد. تصمیمات جنجالی تاچر در این زمان آغاز شد. وی از توزیع رایگان شیر در مدارس جلوگیری کرد و با واکنش های زیادی روبرو شد ، حتی حزب کارگر او را “مارگارت تاچر ، دزد شیر کودک” خطاب کرد.
پنج سال بعد ، در سال 1975 ، برای اولین بار در تاریخ انگلیس ، تاچر راه مردم را دنبال کرد و یک حزب مهم سیاسی ، حزب محافظه کار را رهبری کرد. وی با اعتقاد به اینکه صدای وی به درستی در پارلمان انگلیس شنیده نمی شود ، سفرهای خارجی را آغاز کرد تا ایده های خود را گسترش دهد و به یک شخصیت بین المللی تبدیل شود. در میان سفرهای تاچر ، دو دیدار سیاسی وی بیشترین توجه را داشتند. اولی سفر به آمریکا و دیدار با جیمی کارتر و دوم سفر به ایران و دیدار با محمدرضا پهلوی. آنتونی پارسونز ، سفیر وقت انگلیس در ایران گفت: “تاچر به شاه ایران گفت كه خریدهای نظامی شما از انگلیس هزار شغل برای ما ایجاد كرد.”
اما این فقط آغاز کار برای بانوی سیاسی بود. طولی نکشید که محافظه کاران در انتخابات پارلمانی پیروز شدند ، تاچر به نخست وزیری انگلستان انتخاب شد و برای دو دوره دیگر در سمت خود باقی ماند. در یک سخنرانی معروف در سال 1976 علیه اتحاد جماهیر شوروی و رهبران آن ، تاچر عنوان “بانوی آهنین” – مشابه “رئیس آهنین” ملقب به بیسمارک و ژوزف استالین را که “مرد آهنین” لقب گرفت ، به دست آورد. در سال 1979 ، هنگامی که حزب محافظه کار اکثریت مجلس عوام را به دست آورد ، وی با شعار “انقباض دولت و خصوصی سازی” اولین نخست وزیر انگلیس شد.
یکی از مهمترین اقدامات تاچر در دوران ریاست جمهوری وی خصوصی سازی گسترده و اجرای سیاستهای نئولیبرالی بود. می توان گفت که تقریباً تمام اصلاحات و دستاوردهای طبقه کارگر توسط تاچر نابود شد. خدمات بهداشتی ، رفاهی و آموزشی با حمایت دولت از وظایف دولت برداشته شد و بیشتر صنایع عمده انگلیس خصوصی شدند.
اما یکی از مهمترین دوره های ریاست جمهوری تاچر جنگ آرژانتین و انگلیس بود. جنگ 74 روزه بر سر جزایر فالکلند در سال 1982 که با حمله به آرژانتین آغاز شد و با تسلیم کشور پایان یافت. طعم پیروزی برای انگلیسی ها که امید زیادی به غرور نداشتند بسیار شیرین بود و سخنرانی معروف تاچر پس از این پیروزی آن را برای انگلیسی ها حتی شیرین کرد ؛ سخنرانی ای که میهن پرستی تاچر با تمام سخنانش برجسته است و یکی از تأثیرگذارترین و مشهورترین سخنرانی های سیاسی در تاریخ معاصر جهان است.
وی در جشن پیروزی انگلیس گفت: “امروز ما شاهد نتیجه جنگ در جزایر فالکلند هستیم.” کشور ما یک پیروزی شگفت انگیز بدست آورده است و ما شایسته افتخار به خود هستیم. این ملت عزم و قدرتی داشتند که بدانند چه باید بکنند و چه کاری درست است. ما با پشتیبانی همه جهان در این جنگ شرکت کردیم. “شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه اروپا و ایالات متحده ما را در این جنگ همراهی کردند ، اما از طرف دیگر ما فقط برای دفاع از خود و سلطنت در این جنگ بودیم.”
وی ادامه داد: “اکنون جنگ به پایان رسیده است و هیچ چیز نمی تواند مانند گذشته باشد زیرا ما درس های جدیدی برای خود آموخته ایم ؛ درسی که ما به شدت به آنها نیاز داشتیم. وقتی جنگ شروع شد ، برخی از مردم حمایت کردند و برخی به پیروزی ما اعتقادی نداشتند ؛ کسانی که فکر می کردند انگلیس دیگر حتی نمی تواند نیازهای اساسی خود را برآورده کند ؛ کسانی که معتقد بودند این کشور دیگر نمی تواند کارهای بزرگی را که قبلاً انجام داده انجام دهد ، از طرف دیگر ، کسانی بودند که البته ممکن است اکنون آنها را نپذیرند ، اما در اعماق قلب خود ترس داشتند ؛ این انگلیس که با آرژانتین در جنگ بود ، کشوری نبود که سلطنت را ایجاد کند آن با اقتدار است و یک چهارم جهان را اداره می کند. “مهم نیست ، همه اشتباه کردند.”
وی گفت: “درسی که باید از جنگ فالکلندز بیاموزیم این است که انگلیس هنوز از توانایی های کامل خود برخوردار است و در تاریخ می درخشد.” نسل های آینده پدران و پدربزرگ های خود را شجاعانه به یاد خواهند آورد ، زیرا وقتی جنگ و خطرات آن مردم ما را به ارتش فرا می خواند ، انگلستان بار دیگر ، مثل همیشه ، پر از افراد شایسته ، شجاع و مصمم است. البته درس جنگ ما همچنین از اسیران خود در زمان صلح استفاده خواهیم کرد. چاپلوسی و عدم اعتماد به نفس زمینه پیشرفت را فراهم نمی کند. “ما از ایمان خود در آینده استفاده خواهیم کرد.”
وی در پایان سخنان معروف خود بار دیگر به بحث خود با انگلیسی ها پایان داد و از آنها خواست كه قوی ، مغرور و مصمم باشند: “فالكلند به دلیل دست كم گرفتن خطرات یا خطرپذیری پیروز نشد. جنگ به خاطر همه زنها و مردهایی که از سختی نمی ترسیدند پیروز شد. ما برای پیروزی مصمم بودیم و این دقیقاً کیفیت انگلیس است! “این اعتماد به نفس با خودآزمایی حاصل می شود و با احترام به خود پرورش می یابد انگلیس … خود را دوباره یافته است و هرگز به زمان قبل از پیروزی خود باز نخواهد گشت. “
توجه: در این مقاله از نسخه 2010 322 صفحه مقاله شکل گرفته جهان ما ، که توسط کریس ابوت منتشر شده و توسط انتشارات رایدر منتشر شده است ، استفاده شده است.
انتهای پیام
منبع: خبرگذاری ایواره
آنچه «بانوی آهنین» پس از جنگ ۷۴ روزه گفت
- ۰ ۰
- ۰ نظر