سدی که بعد از اتمام رها شد/جابجایی ۲ روستا بخاطر اشتباه محاسباتی – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان https://d77.ir/سدی-که-بعد-از-اتمام-رها-شد-جابجایی-۲-روس/ دنیای 77 Fri, 14 May 2021 21:48:46 0000 عمومی https://d77.ir/سدی-که-بعد-از-اتمام-رها-شد-جابجایی-۲-روس/ خبرگزاری آنلاین ، گروه استان ها – آناهیتا رحیمی: از افتتاح پروژه سد شهید مدنی تبریز 10 سال می گذرد ، اما تاکنون هیچ خبری در مورد اتمام پروژه دریافت نشده است. این سد که می تواند 2،270 میلیون متر مکعب آب را ذخیره کند ، سالهاست که عملیاتی نشده است. پروژه های متروکه تباریج …
خبرگزاری آنلاین ، گروه استان ها – آناهیتا رحیمی: از افتتاح پروژه سد شهید مدنی تبریز 10 سال می گذرد ، اما تاکنون هیچ خبری در مورد اتمام پروژه دریافت نشده است. این سد که می تواند 2،270 میلیون متر مکعب آب را ذخیره کند ، سالهاست که عملیاتی نشده است.
پروژه های متروکه تباریج که روزی اگر آبگیری این سد فقط به حرف و حدیث محدود نشود ، می تواند مرهمی برای زخم های اقتصاد گردشگری و قدرت کشاورزی آذربایجان شرقی باشد و از جاذبه های گردشگری باشد.
شاید هر یک از این آرزوها سرابی باشد که تنها با رسیدن بودجه کافی به سال 1400 تحقق یابد. اعتبار این است که اگر تزریق به موقع به بدنه این پروژه متروکه انجام شود ، پرونده چند ساله سد شهید مدنی می تواند بسته شود.
تصویب آب از سد شهید مدنی یکی از مصوبات هیئت دولت است
در مصاحبه با یک خبرنگار ، مدیر ارشد اداره آب منطقه ای آذربایجان شرقی. برداشت ها گفت: گرفتن آب از سد شهید مدنی مولفه طبق تصمیم ستاد احیای دریاچه ارومیه ، غرقاب سد شهید مدنی فقط برای دریاچه ارومیه تصویب شده است.
یوسف غفارزاده ادامه داد: با توجه به تخصیص اندک اعتبار برای تکمیل پروژه ، حتی پس از سال 1393 نیز هنوز طرح پیش نویس نشده است.
وی افزود: در آگوست 2009 ، طی تفاهم نامه همکاری با آژانس های برنامه و بودجه ، تصمیم بر این شد که برای فاز اول سد شهید مدنی 1،6622 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یابد که متأسفانه محقق نشد.
به دلیل تخصیص ناچیز بودجه برای تکمیل پروژه ، پس از سال 1393 ، هنوز پروژه نهایی نشده است. گفرزاده اهداف پروژه سد شاهد مدنی را به شرح زیر بیان می کند: مشارکت در مدیریت آب رودخانه برای احیای دریاچه ارومیه آجی چای ، کنترل سیل رودخانه آجی چای و انبار و غیر مزرعه دریاچه توته ارومیه را آزاد می کند.
مدیرعامل اداره آب منطقه ای آذربایجان شرقی افزود: با توجه به موقعیت عالی سد 5 کیلومتری کلانشهر تبریز و طول دریاچه بیش از 20 کیلومتر ، این سد استعداد بی نظیری در جذب آب و جذب گردشگر دارد.
به دست آوردن 50٪ فضای داخلی مخزن
وی به س thisال این خبرنگار پاسخ داد برداشت ها وی در مورد مراحل در نظر گرفته شده برای ساخت سد شهید مدنی پاسخ داد: برای احداث سد شهید مدنی ، کار ساخت سد و سازه های مربوطه به پایان رسیده و آماده مصرف است. همچنین ، حدود 50٪ از فضای داخلی مخزن تملک زمین است ، حدود 40٪ از موارد مربوط به اجرای جاده است جایگزینی مخزن و جابجایی بخشی از مخزن و خط انتقال نیرو در داخل مخزن با حدود 80٪ پیشرفت انجام شده است که این امر مستلزم تخصیص اعتبار لازم برای تکمیل فعالیتهای باقیمانده است.
غفارزاده افزود: ما همچنین از طریق مذاکره برای تأمین مالی و سرمایه گذاری در گردشگری به دنبال بودجه کار اضافی هستیم.
وی در مورد لزوم تخلیه روستاهای اطراف سد شهید مدنی به این خبرنگار گفت برداشت ها وی گفت: برای برداشت آب از سد شهید مدنی ، زمین های کشاورزی متعلق به 50 واحد مسکونی روستای وانیا در دهه هشتاد تملک شده و قسمت محدودی از روستای پاچچین سفلی نیز تملک شده و در حال تکمیل است و در آنجا نیازی به تخلیه روستاهای اطراف نیست.
خطای محاسبه در پروژه سد شهید مدنی تبریز دلیل تغییر مکان دو روستا است
نمایندگان تبریز ، آزهر و اسکو در شورای شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار برداشت ها وی گفت: در نتیجه محاسبه غلط در سد شهید مدنی ، دو روستا باید حذف و جابجا شوند.
دریاچه ارومیه آسیب پذیر است زیرا سد شهید مدنی کامل نیست و در حقیقت به دلیل کمبود منابع مالی استفاده از آب سد شهید مدنی مختل شده است.
احمد علیرضا بیگی ادامه داد: عدم تکمیل فرآیند سد شاهد مدنی به دلیل حساسیت دریاچه ارومیه و در واقع کمبود م institutionsسسات مالی باعث مشکل آبگرفتگی سد شهید مدنی شده است.
وی افزود: تکمیل سد شهید مدنی حدود دو و نیم میلیارد اعتبار نیاز دارد و استفاده از آب این سد می تواند در افزایش ظرفیت توسعه آذربایجان موثر باشد.
سد شاهد مدنی در تبریز توانایی ذخیره 2،270 میلیون متر مکعب آب را دارد
یکی از اعضای هیئت علمی و رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی نیز در مصاحبه ای با آنلاین گفت: منطقه تبریز 2200 یک کیلومتر مربع است که از 2 قسمت مرکزی و خسروشهار و 6 روستا تشکیل شده است.
احمد بیووردی ادامه داد: مهمترین رودخانه های تبریز رودخانه های آجی چای ، سعید چای ، مهرنهرود ، غوری چای ، کامورچای ، سینچ چای ، نهندچای ، سردار چای و یاش چای خسروشایار است که اکثراً فصلی است.
وی افزود: میزان رودخانه تبریز حدود 553 میلیون مترمکعب و خروجی از تبریز حدود 400 میلیون متر مکعب است که سالانه حدود 153 میلیون متر مکعب محصول از رودخانه جمع آوری می شود.
تاکنون این سد به دلیل مشکلات مختلف عملیاتی نشده است
بیباردی یکی از ساکنان تبریز با بیان اینکه با احداث شهید حدود 2 مکعب 0 میلیون متر مکعب آب ذخیره شد ، اظهار داشت: تاکنون سد به دلیل مشکلات مختلف به بهره برداری نرسیده است.
حذف تبریز از آب قابل توجه نیست
وی گفت: میزان آب برداشت شده از مخازن موجود در تبریز قابل توجه نیست و هر ساله 12 میلیون متر مکعب زمین کشاورزی از چاه های کل شهر تبریز استخراج می شود.
سرانجام ، عضو هیات علمی و رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی آذربایجان شرقی و منابع طبیعی گفت: “میزان بارندگی طولانی مدت تبریز در بهار و تابستان حدود 100 تا 110 میلی متر است که حدود 36 میلیون مکعب است. متر در سال برای نوشیدن. “
پروژه ای 10 ساله و هنوز امیدوار به اتمام است. پروژه ای که پس از اتمام می تواند یکی از قدیمی ترین جاذبه های گردشگری و تحولی اساسی در اقتصاد کشاورزی و گردشگری باشد.
اکنون 1400 سال می گذرد و این ممکن است بهترین فرصت برای تکمیل پروژه های متروکه ای باشد که باید توجه مقامات را به آنها جلب کرد و وعده ای را که هنوز محقق نشده است ، تحقق بخشید.
- ۰ ۰
- ۰ نظر